Видове тъкани за спално бельо

Съществуват разнообразни видове тъкани за изработка на спално бельо и сега ще се спрем на най-популярните от тях.

Памучен сатен

Памучният сатен е изработен от усукани, двойно тъкани памучни нишки и се отличава с луксозен блясък и висока плътност. Тази материя е много приятна на допир, тя е с високи хигроскопични свойства, дишаща и немачкаема. Лицевата страна на такова спално бельо е изключително красиво – гладко и меко, докато вътрешната страна е малко по-грапава, за да се избегне приплъзването по матрака.
Спалното бельо от памучен сатен е много издръжливо и започва да губи част от блясъка си едва след стотици изпирания.

Американ
Американът е друга много популярна тъкан за изработка на спално бельо, изработена от памучна прежда. Той е много непретенциозна материя, а в същото време е екологична, нежна на допир и с висока устойчивост срещу износване. В състава на американа влизат гъсти дебели нишки, които му придават изключителна здравина.

Лен
Ленът е здрава и издръжлива материя, която обаче се мачка много лесно. Затова производителите на спално бельо добавят към лена и памучна прежда, като по този начин се получава мека, тънка материя, с отлични свойства.
Ленът се слави като малко груба тъкан, но предимството й е, че държи хладно в горещите летни нощи и затопля приятно през зимата. Като добавим към това и добрите хипоалергични и антисептични свойства, напълно разбираем е фактът, че ленът е един от най-популярните варианти на избор на тъкан за спалното бельо.

Коприна
Естествената коприна се изработва от пашкула на копринената буба, като получената тъкан се отличава със здравина, мекота и великолепен блясък. Коприната е хигроскопична и с отличен външен вид, в същото време отлично регулира естествената температура на тялото, което определя и високата й цена.

Бархет
За изработката на тази тъкан са използвани гъсто сплетени памучни платна. Бархетът се отличава с характерните си мъхчета, той е мек и нежен към кожата и е способен да добави много удобство и топлина.
С всяко изпиране спалното бельо от бархет не само не губи свойства си, но става дори още по-меко и приятно на пипане.
Източник: http://kapere.com/

Pin It
Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.
Мастер татуажа в столице татуаж и перманентный макияж бровей www.tattooreligion.ru

Оставить комментарий