Кой грим състарява

Когато се използва правилно грим, той подчертава предимствата. Ако се използва неправилно, подчертава недостатъците. Някои грешки в грима обаче могат да добавят години към външния ви вид. Като цяло, колкото повече грим нанасяте, толкова по-стари ще изглеждате. За начало научете се на тайните за дискретен грим за всеки сезон.

Ето и как да подготвите кожата за грима:

Нанасянето на грим, върху кожата, която не е била овлажнена, само ще подчертае всички несъвършенства, свързани с възрастта. Сред най-видимите са сухота, пилинг и големи пори.

Освен добър режим и грижа за кожата се включва нежен пилинг и хидратация. Може да се наложи да добавите крем. Тънък пласт силиконова основа може да запълни фините линии и пори, позволявайки на козметиката да изглежда перфектно.

Ако кожата ви е много мазна, пудрата може да придаде на кожата прашен вид и да промени цвета. Ето, защо е най-добре да използвате фон дьо тен.

Неправилно приложеният фон, също може да подчертае линиите и бръчките, които искате да скриете. Ако кожата ви е склонна към сухота, обърнете внимание на съдържанието на влага в богати формули с елементи като глицерин, диметикон и натриев хиалуронат.

Забравете за тънките вежди

Прекалено тънките вежди могат да изкривят цялото лице. Колкото по-тънки са веждите, толкова по-стари изглеждате.

Захвърлете тъмното червило

Дълбоко пигментираните устни е трудно да скрият възрастта. В матовите червила, също липсват емолиенти и те могат да изсъхнат в гънки по устните. Тъмните цветове състаряват лицето много. Затова трябва да изберете светли цветове и по-добър блясък за червилото.

Искри, брокат, блясък – далеч!

Неправилната употреба на искрици по лицето – сенки, блясък, руж – всичко това застарява лицето. Всичко, което е свързано с блясъци, трябва да се избягва – особено ако това е крем за тяло.

Наред с това – тенът изглежда много грозен, когато е силен и ярък. Той състарява двойно.

Pin It
Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий