Био розово масло – чудесно решение за подарък

Повечето от Вас знаят, че България е известна в световен мащаб с киселото мляко, с многото умни и кадърни личности, работещи за големите корпорации, с успешните спортисти (Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Григор Димитров, Стефка Костадинова и други), както и  с още нещо. Естествено  с розовото масло.

Важно е да кажем, че розовото масло (от английски Rose Oil, или Rose Attar) бива извличано от специални рози, маслодайни рози. Самият процес е специфичен, но в общия случай се получава  чрез двойна дестилация на различни видове рози – Rosa damascena, sempervirens, moschata, centifolia и други, които се отглеждат в Европа, Азия и Африка. Любопитно е да споменем, че в някой части на света, полученият продукт е известен и като „течно злато“.

Причината се крие  в многото свойства и качества, които розовото масло притежава.

 

Крайният продукт е много сложна и многокомпонентна смес, състояща се от твърда и течна част.
Твърдото вещество (стеаропетен) е без мирис и може да се отдели от общия маслен състав при стайна температура.
Течната част (eleopten) има прозрачна структура и има относително остър миризма с цветен роза аромат.

При по-ниска температура, продуктът има плътна консистенция и наподобява твърда мазнина във външния си вид. Цветът му може да варира от бледожълт до със зеленикав оттенък.

Розовото масло е намерило приложение в производството на различни сладкарски продукти, фармацевтични продукти (лепенки, капки, мехлеми и т.н.), и, разбира се, в парфюмерията.

Не по-малък успех бележи етерично масло от рози за грижата на лицето и кожата.

Каква е ефективността от използването на розово масло за лицето?
От една страна продуктът БИО РОЗОВО МАСЛО се явява  отличен препарат против стареене  и особено се препоръчва, когато дамите имат набръчкана и застаряла кожа, кожа започваща да губи своята еластичност и мекота.

От друга страна розовото масло  спомага за регенерация (възстановяване) на епидермални клетки и премахва бръчки, петна, подобрява тургора на кожата и най-общо казано изглажда кожата и подобрява естествения ти вид.

Използването на етерично масло от рози  има благотворен ефект и върху суха, груба и люспеста кожа на лицето. С омекотяващите и подхранващи свойства, подобни препарати незабавно премахва замърсителите на кожата, влошаващи нейното състояние и я защитава от агресивните влияния на околната среда (вятър, въздух сухо време, студ, слънце и т.н.).

Съществуват още много плюсове, с които ще Ви запознаем на по-късен етап, но сега нека Ви приканим да разгледате онлайн магазинът, от където Ви препоръчваме да направите покупка – подарък, за Вашата половинка.

Касае се за Ina Essentials като Био Розово Масло можете да закупите, кликайки тук.

В обобщение на написаното можем да заключим, че розовото масло е чудесен вариант за подарък на дами, на жени над 30 годишна възраст.

Източник на снимката в статията: http://naturalmask.ru

Pin It
Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий