Подарък за годишнина от сватба – какво да изберем

Да се направи хубав подарък за годишнина понякога е много по-трудно, отколкото за деня на сватбата. За да ви бъде по-лесно, подбрахме тематични подаръци за всяка годишнина, просто избирайте необходимото от списъка.

Днес, ние от „Смешки на Дрешки“ ще ви дадем няколко прагматични…и не толкова прагматични идеи за този страхотен момент от живота на човек.

Подаръци за годишнина – според дължината на брака

Подаръци за 1 до 5 години от сватбата

Как преминават – първите 5 години от деня на сватбата са най-ярки, а отбелязването на годишнините е най-веселото, тъй като двойката съвсем неотдавна е започнала да води съвместен път, пълен с ентусиазъм и радост.

Какво се подарява – първите 5 години не изискват забележителни подаръци от страна на мъжа и на жената, могат да бъдат шеговити и не толкова скъпи. Но без съмнение задушевни.

Басмена сватба – 1 година

Значение: младите през първата година от сватбата едва са опознали по-отблизо, затова и първата годишнина е басмена.

Подаръци – прието е да се правят подаръци от басма: спално бельо, хавлии. От една страна, традициите – това е забележително, от друга – басмената хавлия или дреха невинаги може да изрази тези чувства, които изпитваме към половинката.

Освен това басмата не е траен материал, затова вместо басма е за предпочитане да се подарява всеки домашен текстил. Например, трапезни салфетки с инициали на младото семейство или калъфки с поименна обшивка.

Подарява се също:

  • Басмено спално бельо;
  • Два халата за баня, две уютни пижами;
  • Ако двойката очаква дете са басмени ританки/пелени.

Дървена сватба – 5 години

Значение – първият солиден юбилей на семейството, 5 години от сватбата се нарича дървена сватба. Семейството с 5-годишен стаж може да се сравни с дървен дом. Това вече е стабилно съоръжение, което обаче го застрашават пожари – семейни спорове. Добра поличба за съпрузите е засаждането на дърво. Твърди се, че дърво, засадено 5 години след сватбата ще преживее всички несгоди и ще бъде като памет за далечните потомци.

Подаръци: само изделия от дърво или „под дърво”

Подарява се също:

  • Конструкция от фоторамки с дървени думи;
  • Семеен в красива дървена рамка;
  • Дървени очила;
  • Часовници;
  • Интересни дървени съдове.

Оловна или розова сватба – 10 годишнина

Когато от деня на сватбата са изминали 10 години, годишнината се нарича оловна. Обикновено това е кръгъл юбилей, който се отбелязва по пълна програма – на тържеството се канят всички, които са присъствали на брака, които са присъствали на брака преди 10 години.

Символ на годишнината е олово, което на свой ред е символ на гъвкавост. Това е признак, че съпрузите са се сраснали един с друг и са се адаптирали към особеностите един на друг.

Подаръци – за 10-годишнината от сватбата трябва да бъдат толкова красиви, като издържали 10 години отношения на мъжа и жената. На такава годишнина е прието да се подаряват вещи, които са символ на любов и нежност, например, букет рози или семейно дърво.

Pin It
Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий